Χαϊμαντά 33, Χαλάνδρι
+30 2106892560
prodex@prodex.gr

Radio Shuttle

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ - ΧΩΡΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΜΕΛΕΤΗ

To Radio Shuttle είναι ένα αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα μεταφοράς παλέτας που τρέχει πάνω σε οδηγούς στα τούνελ αποθήκευσης σε ειδικά σχεδιασμένες δομές ραφιών, για τη φόρτωση και εκφόρτωση παλετών. Αποτελείται από ένα προγραμματιζόμενο όχημα – robot το οποίο μεταφέρεται μεταξύ των επιπέδων των ραφιών μέσω ενός κλασσικού περονοφόρου, βελτιστοποιώντας έτσι το χρόνο των εργαζομένων.

Για παράδειγμα: ο χειριστής του περονοφόρου θέλει να ανακτήσει έναν αριθμό παλετών από ένα συγκεκριμένο τούνελ. Για να το πράξει, τοποθετεί το Radio Shuttle στην αρχή του τούνελ και δίνει την κατάλληλη εντολή μέσω του τηλεχειριστηρίου που συνοδεύει το σύστημα.

Το Radio Shuttle έπειτα από την εντολή, λειτουργεί χωρίς περαιτέρω παρέμβαση, αφήνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να ασκεί και άλλα καθήκοντα, εν τω μεταξύ. Όταν θέλουμε το Radio Shuttle σε άλλο επίπεδο ραφιών μεταφέρεται με τη χρήση ενός περονοφόρου. Με αυτόν τον τρόπο, ο αριθμός των εργαζομένων που απαιτούνται παραμένει περιορισμένος. Όταν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους απαιτείται μεγαλύτερο “γύρισμα” των κωδικών της αποθήκης αυτό λύνεται με την εισαγωγή ενός ακόμη Radio Shuttle.


Translate »